LA ANTIGUA

Centre of interpretation and reception for visitors at La Antigua Chapel
Zumarraga. Gipuzkoa Competition



Use
Centre of interpretation


Surface area
1.500 m2


Developer
Zumárraga City Hall


Colaboration
K6-Cultural Management


The project aims to merge (Loturak) the new construction with the existing mountainside, constructing part of its surface underground, in order to ensure that the impact of the construction is minimal. With this fusion of architecture and the countryside, the objective is to adapt the construction to the Chapel itself and its surroundings using the maximum simplicity, humility and respect.

A central empty space, in the shape of a cross, adds important symbolism to the design. The resulting visual cones from the centre of the cross, towards the Chapel on one side, and towards Zumárraga on the other, assume a significant importance and presence, creating a rich scenic backdrop.

© 2018 Astigarraga y Lasarte Arquitectos | Privacy policy Legal notice | Website: TGA+ASOCIADOS